Kembali Ke Alam di Moro Lejar (Go Natural in Moro Moro Lejar)

03:45 |


Indonesian Language

Moro Lejar
Kampung Balangan Wukisari, Cangkringan, Yogyakarta


Moro LejarKembali Ke Alam di Moro Lejar 
Satu lagi tempat makan yang bernuansa alam pedesaan, hijau asri di daerah dekat kaki pegunungan. Restoran Moro Lejar, menawarkan bersantap ala ndeso yang sebenar-benarnya dengan konsep gubuk atau saung-saung yang terhampar luas di atas kolam-kolam ikan air tawar dan duduk lesehan. Akses mudah menuju lokasi Moro Lejar yaitu lewat jalan Kaliurang, menuju utara ke arah Pakem, menjelang titik ramai Pakem ada jalan belokkan ke kanan menuju timur yang juga adalah jalan alternatif ke Solo, susuri saja jalan tersebut kira-kira 3-5km anda akan bertemu restoran ini.

Menu yang ditawarkan merupakan olahan ikan air tarwar, adapun pilihan ikannya ada ikan Nila, Bawal, Gurame, Mas, Lele dan masih banyak lainnya dengan berbagai ukuran, mau dibakar atau digoreng atau dibumbui asam pedas maupun asam manis, sesuaikan saja dengan selera anda. Sayuran sendiri ada Sayur Asem, Cah Kangkung, Terancam, dengan aneka lalap. Cicipi juga mangut lele yang bumbu kuahnya terasa mantap. Minumannya cobalah Bor Pletok Moro Lejar yang dilengkapi dengan selasih.


Restoran ini buka hingga pukul 21.00 WIB, soal harga relatif terjangkau, jadi kenapa tidak mampir ke Moro Lejar ?
 
(Arisca Meir/kotajogja.com)

English Language

Moro Lejar
Kampung Balangan Wukisari, Cangkringan, Yogyakarta
Moro LejarGo Natural in Moro Moro Lejar
One more place to eat the nuances of the countryside, lush green area near the foot of the mountains. Lejar Moro Restaurant, offers rustic-style dining in truth with the concept of huts or Saung Saung are spread widely over the fish ponds of fresh water and sit cross-legged. Easy access to the site is through the Moro Lejar Kaliurang, heading north toward Pakem, ahead of the busy period Pakem no way steered to the right toward the east that also is an alternative way to Solo, just trace the path is approximately 3-5km you will see a restaurant this.

The menu offered a tarwar processed water fish, while the choice of Nile Tilapia fish there, Bawal, Gurame, Mas, catfish and many more with various sizes, like baked or fried or seasoned spicy sour sweet and sour, adjust it to your taste. There own vegetables Vegetable Asem, Cah Watercress, Threatened, with a variety of fresh vegetable. Taste is also dazed catfish seasoning sauce feels solid. Drill try Pletok Moro drink Lejar equipped with basil.

The restaurant is open until 21:00 pm, about the relatively affordable prices, so why not stop by the Moro Lejar?

(Arisca Meir / kotajogja.com)

0 comments:

Post a Comment